GWHP

Beukenhorst

Nieuwbouw Beukenhorst in Selwerd

De nieuwbouw van het seniorencomplex Beukenhorst dat Patrimonium wil realiseren in Selwerd op de plek van Huize Patrimonium heeft vertraging opgelopen.

Vertraging door asbest en NAM

Aardbevingsbestendig
Tijdens de start van de sloop van Huize Patrimonium bleek daar meer asbest aanwezig te zijn dan was verwacht. Dit vertraagt de start van de nieuwbouw, omdat het verwijderen van het asbest meer tijd vraagt dan gepland. Maar ook het wachten op een reactie van de NAM op het verzoek van Patrimonium om een vergoeding te verstrekken voor het moeten toepassen van aardbevingsbestendige maatregelen vertraagt de start van de nieuwbouw. Ook projecten van andere woningcorporaties lopen hierdoor vertraging op.
Vermoedelijk zal de bouw van De Beukenhorst medio 2017 kunnen starten.

Zorgvoorzieningen
Het seniorencomplex Beukenhorst krijgt 60 appartementen verdeeld over 15 verdiepingen. Het gebouw komt naast het nieuwe woonzorgcentrum De Es van ZINN aan een vijver te liggen in een gebied dat wordt omsloten door de Beuken-, Berken-, Iepen- en Mispellaan. Dus op loopafstand van het winkelcentrum van Selwerd. 20 woningen zullen in overleg met ZINN worden toegewezen aan mensen met een zorgindicatie. Alle toekomstige bewoners kunnen desgewenst gebruik maken van de zorgvoorzieningen van ZINN.

Tekst: Karin Andringa (redacteur)

admin • 2 mei 2017


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *