GWHP

WOZ-waarde en huurprijs

U heeft ‘m waarschijnlijk al in huis: de WOZ-beschikking. Huurders krijgen dit begin 2016 thuisgestuurd. De WOZ-waarde van uw woning speelt een belangrijke rol in het bepalen van de maximale huurprijs. Heeft u het vermoeden dat de beschikking niet klopt? Maak dan bezwaar.

WoningWat is een WOZ?
WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Dit is de waarde van uw woning. De maximaal toegestane huurprijs hangt o.a. af van deze waarde. Soms wordt de WOZ-waarde van een woning te hoog vastgesteld, bijvoorbeeld wanneer de woning te groot is ingeschat of het bouwjaar niet klopt. Daarom raden wij u aan om te controleren of dit in uw geval klopt.

Bezwaar maken
Is de WOZ-waarde van uw woning te hoog vastgesteld? Maak dan bezwaar. Mogelijk kunt u daarna huurverlaging afdwingen of de huurverhoging per 1 juli weigeren. Op de website van de Woonbond kunt u hiervoor een model-bezwaarbrief downloaden.

Meer informatie
Ga naar www.woonbond.nl/woz om antwoord te krijgen op allerlei vragen rondom de WOZ-waarde. Zo leest u bijvoorbeeld op wat voor manier u kunt controleren of de WOZ-waarde klopt en hoe u bezwaar kunt maken. Op www.huurcommissie.nl kunt u de maximale huurprijs van uw huurwoning berekenen aan de hand van de WOZ-beschikking.

bezwaargwhpwaardewoonbondwoz

admin • 15 februari 2016


Previous Post

Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *